Betonvloer isolatie

Betonvloer storten met isolatie

Heeft u uw zinnen gezet op het laten storten van een betonvloer in huis? Kies dan voor een geïsoleerde betonvloer. Een geïsoleerde betonvloer kunt u laten plaatsen door de specialisten van Garskamp Betonvloeren. Omdat de vloer doorgaans het koudste deel van uw woning is, is het raadzaam om een betonvloer te laten storten mét isolatie. Dan weet u zeker dat u uw verwarming niet meer zo hoog hoeft te zetten en dat u in de toekomst vocht- en schimmelproblemen voorkomt. Kortom: neem contact op met Garskamp Betonvloeren voor een geïsoleerde betonvloer. Of vraag gerust eerst om meer informatie.

Wat is een geïsoleerde betonvloer?

Een geïsoleerde betonvloer is een betonnen vloerconstructie met extra isolatie om warmteverlies te verminderen en het thermisch comfort van de vloer te verbeteren. De isolatie kan worden toegevoegd onder het beton. Dan wordt het isolatiemateriaal op de bodem aangebracht, voordat het beton wordt gestort. Dit isolatiemateriaal kan geëxpandeerd polystyreen (EPS), geëxtrudeerd polystyreen (XPS), polyurethaanschuim (PUR), glaswol of een minerale wol zijn. Het isolatiemateriaal kan ook bovenop de betonnen vloer worden geplaatst, met afwerklagen erbovenop. Dit doen we vooral bij een renovatie of als er extra isolatie nodig is. Met een geïsoleerde betonvloer is een constante binnentemperatuur handhaven geen probleem. Ook draagt deze vloer bij aan aanzienlijke energiebesparing.

Waarom een geïsoleerde betonvloer van Garskamp Betonvloeren?

  • Uw wensen zijn leidend voor ons
  • Wij werken met een team van specialisten
  • Wij staan garant voor kwaliteit en uitstekende service
  • Wij doen alles in eigen beheer

Uw wensen zijn altijd leidend bij GBV

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Geïsoleerde betonvloer of betonvloer na-isoleren?

Als u uw woning gaat verbouwen en meteen ook wilt verduurzamen, is het verstandig om direct een geïsoleerde betonvloer aan te brengen. Omdat er nog niets op de vloer ligt, is dat een eenvoudige klus. U kunt ook kiezen voor het na-isoleren van een bestaande betonvloer. Een bestaande betonvloer na-isoleren heeft vaak wat meer voeten in aarde, omdat hiermee de vloer wat omhoog komt.

Bestaande betonvloer isoleren met kruipruimte

Is de kruipruimte toegankelijk? Dan kunnen we de isolatie doorgaans onder de vloer plaatsen met isolatieplaten of isolatieschuim. Is de kruipruimte niet toegankelijk? Dan is bodemisolatie een goede optie. Dan vullen we de kruipruimte geheel of gedeeltelijk op met isolatiemateriaal in de vorm van isolatiekorrels of isolatieschelpen.

Bestaande betonvloer isoleren zonder kruipruimte

Is er geen kruipruimte aanwezig? Dan moeten we de betonvloer bovenlangs isoleren. Dat is een ingrijpende klus, omdat eerst de bestaande vloerbedekking verwijderd moet worden. Om aanpassingen aan deuren, plinten etc. te voorkomen, is een dunne isolatielaag met een hoge isolatiewaarde ons advies. Dus isoleren met PIR of XPS isolatieplaten.

Contact met Garskamp Betonvloeren

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een nieuwe of bestaande geïsoleerde betonvloer? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06 30 66 07 77 of mail naar info@garskampbetonvloeren.nl. U kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.

Contactformulier

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten? Vul het contactformulier in en wij reageren binnen 1 werkdag.